top of page

Sportmassage

 

Deze behandeling kan je via onderstaande knop boeken bij Mireille.

 

 

 

 

Sportmassage is een therapievorm die gericht is op het voorkomen van blessures en het bevorderen van herstel. Deze vorm van massage richt zich met name op het ondersteunen van gewrichten en spieren, en het verbeteren van de proprioceptie.

 

Een van de belangrijkste doelen van sportmassage is blessurepreventie. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kunnen spierspanningen worden verminderd en spiervermoeidheid worden voorkomen. Dit is van groot belang, aangezien overbelaste spieren vaak leiden tot blessures. Door regelmatig een sportmassage te ondergaan, krijgen sporters de kans om hun spieren optimaal te laten functioneren en zo blessures te voorkomen.

 

Daarnaast speelt sportmassage een belangrijke rol bij het bevorderen van herstel. Na intensieve inspanning kunnen spieren beschadigd raken of kunnen er spierknopen ontstaan. Door middel van massage kunnen deze problemen worden aangepakt. Massage helpt onder andere om de doorbloeding te bevorderen, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Hierdoor kan het herstelproces versneld worden en kan een sporter sneller terugkeren naar zijn of haar sportactiviteiten.

 

Een ander belangrijk aspect van sportmassage is de ondersteuning van gewrichten en spieren. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kunnen gewrichten soepeler worden gemaakt en spieren worden ontspannen. Dit verkleint de kans op blessures en zorgt ervoor dat sporters hun sport op een veilige en effectieve manier kunnen beoefenen.

 

Tot slot draagt sportmassage bij aan het verbeteren van proprioceptie. Proprioceptie verwijst naar het vermogen van het lichaam om de positie van de verschillende lichaamsdelen waar te nemen zonder visuele feedback. Een goed ontwikkelde proprioceptie is essentieel voor sporters om hun lichaam op een nauwkeurige manier te kunnen controleren tijdens beweging. Sportmassage kan helpen om de sensorische receptoren in de spieren en gewrichten te stimuleren, waardoor de proprioceptie verbetert.

 

De werkwijze van sportmassage omvat verschillende massagetechnieken, zoals effleurage, petrissage, frictie en tapotement. Deze technieken worden toegepast op de spieren en gewrichten van het sportende lichaam om de gewenste effecten te bereiken. Het is belangrijk dat sportmassage wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren sportmasseur, die bekend is met de anatomie en fysiologie van het lichaam en de specifieke behoeften van sporters.

 

Kortom, sportmassage is een effectieve benadering om blessures te voorkomen en het herstel te bevorderen. Het ondersteunt de gewrichten en spieren, verbetert de proprioceptie en draagt bij aan een veilige en effectieve sportbeoefening. Door regelmatig een sportmassage te ondergaan, kunnen sporters hun prestaties verbeteren en optimaal genieten van hun sport.

 

Sportmassage.jpeg
contact

sportmassage Aalter, sportmasseur Aalter, sportmassage, cupping in de buurt, cupping,  afspraak cupping, afspraak sportmasseur aalter, goede sportmassage

bottom of page