top of page

Kinesitherapie

 

Deze behandeling kan je via onderstaande knop boeken bij Sofie, Edward & Luc.

 

 

Kinesitherapie betekent de zorg voor uw lichaam via beweging. 

Onze kinesisten in Aalter richten zich op het functioneren van de mens algemeen, en meer specifiek op het bewegingsstelsel van de mens. Met behulp van verschillende technieken, zoekt de kinesitherapeut samen met de patiënt naar een manier om de dagdagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren zonder pijn. 

 

Verschillende technieken worden toegepast. Passieve technieken zijn gewrichtsmobilisaties, spierstretchtechnieken en zenuwmobilisaties. Actieve technieken bestaan uit oefeningen die de patiënten in de oefenzaal kunnen uitvoeren onder begeleiding van de therapeut. Door middel van thuisoefeningen zorgen patiënt en kinesitherapeut er samen voor dat de revalidatie vlotter verloopt. 

 

In tegenstelling tot vroeger ( toen kinesitherapie zich voornamelijk richtte op massages, elektrotherapie en warmtetherapie), evolueert de kinesist nu meer en meer naar behandelingen waarin de patiënt centraal staat als ‘functionerende mens’, en niet zozeer als verzameling van (pijn)klachten. Het grote voordeel van deze evolutie is dat de patiënt actiever betrokken wordt bij de revalidatie, en daardoor meer hulpmiddelen krijgt om niet alleen klachtenvrij te worden, maar ook klachtenvrij te blijven in de toekomst. Alsook zullen onze kinesisten met u de volledige consultatie 1-op-1 bezig blijven. 

 

De kinesisten hebben allemaal een universitair diploma gehaald en zich geschoold tot master van de revalidatiewetenschappen. 

Sommige therapeuten hebben zich verder geschoold tot manuele therapeut en/of osteopaat.

Kinesist Aalter
contact

kinesitherapie Aalter, kinesist Aalter, kiné Aalter, kinesist, kiné, kinesist in de buurt, afspraak kinesist, afspraak kinesist aalter, goede kinesist Aalter, goede kinesist

bottom of page