top of page

Pre-, peri- en postnatale

Deze behandeling kan je via onderstaande knop boeken bij Sofie, Edward & Luc.

 

 

 

In de prenatale lessen overloopt onze kinesist in Aalter de verschillende zwangerschapskwaaltjes en geven wij hierbij de meest geschikte oplossingen aan de hand van actieve oefeningen en/of interessante tips & tricks. Samen overlopen en bereiden we ons optimaal voor op de bevalling. We gaan de bevalling nabootsen zodat u weet wat er van u verwacht wordt. Hierbij leren verschillende arbeidshoudingen aan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, partnermassages, pershoudingen en perstechnieken. Zo kan je je optimaal voorbereiden op de geboorte van je kindje. 

Tijdens de prenatale oefeningen wordt er extra aandacht gegeven aan de bekkenbodemspieren die van cruciaal belang zijn na de bevalling weer te verstevigen. Hoe beter de conditie voor de bevalling is hoe vlotter de postnatale behandeling zal gebeuren. 

6 weken na de bevalling mogen we er terug invliegen. Samen met de kinesist brengen we uw lichaam weer in optimale conditie om te kunnen herstellen. Niet alleen de bekkenbodemspieren maar heel je lichaam heeft hard gewerkt tijdens de bevalling. Postnatale kinesitherapie focust zich op het trainen van het volledig spierkorset: bekkenbodemspieren, buikspieren, rugspieren, bilspieren en middenrif. Deze “stevige abdominale box” is van uiterst belang preventief naar blaasverzakkingen/prolapsen te voorkomen alsook langdurige lage rugpijn uit te kunnen sluiten. 

Naast deze algemene spierversterkende oefeningen, werken de kinesisten, van praktijk Body Unit te Aalter, graag ook aan een opnieuw goede fysieke basisconditie om je lichaam terug in vorm te krijgen. Dit kan individueel of samen in groep zoals u het liefste heeft. 

Pre- en postnatale kinesitherapie in Aalter
contact

Prenatale kinesist in Aalter, postnatale kinesist in Aalter, prenatale kinesitherapeut in Aalter, postnatale kinesitherapeut in Aalter, goede kinesistherapeut Aalter

bottom of page