top of page

Nek- en rugschool

Deze behandeling kan je via onderstaande knop boeken bij Sofie, Edward & Luc.

 

 

 

Nek & rugschool is voor iedereen die met wervelkolom pijn kampt (rug en/of nek).
Meer dan 80% van de volwassenen krijgt last van rugpijn. Aan de basis liggen vaak zwakke buik-en rugspieren door een tekort aan beweging alsook een verkeerde houding bij het werk of in de privésfeer.  Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat meer en meer kinderen te kampen krijgen met rugklachten, denk maar aan het dragen van zware boekentassen of rugzakken, gebrek aan sport en een slechte houding (hangende houding in de sofa, uren voor de televisie of de computer).

Gezien elke patiënt met zijn of haar klacht anders is verkiezen onze kinesisten van praktijk Body Unit te Aalter, om eerst en vooral individueel te werken vooraleer de persoon deelneemt aan de groepssessies. Zo kan de kinesist de rugschool aanpassen aan de echte noden van de patiënt. Aan de hand van tips en adviezen probeert de kinesist in Aalter je een correcte rughygiëne aan te leren. Zo zien we dat niet het beroep verantwoordelijk is voor de rugklachten, maar wel de manier waarop de rug gebruikt wordt tijdens het uitoefenen van het beroep. Daarnaast gaan we ons spierkorset rondom de wervelzuil (core) aan het werk zetten dmv specifieke oefeningen om uw rug zo goed mogelijk te beschermen tijdens de dagelijkse activiteiten. Tijdens de rugschool in de praktijk Body Unit wordt de patiënt dus zelf mee betrokken in de behandeling van zijn klachten. 

Indien de knepen van het vak gekend zijn biedt Body Unit op lange termijn ook groepssessies aan om de gewenste spieren te blijven onderhouden en te verstevigen. Meer informatie hieromtrent kan u altijd tijdens de consultatie vragen. 

Nek- en rugschool in Aalter
contact

Nek- en rugschool Aalter, Nekschool Aalter, Rugschool Aalter, Goede nekschool, goede rugschool, goede nek- en rugschool, nek- en rugschool in de buurt, kinesist Aalter

bottom of page